Backend

Backend

In het kort

De backend van een webapplicatie is het centrale deel dat al het zware werk zal verrichten. Hier zit alle logica en worden de bewerkingen uitgevoerd die je als eindgebruiker uitvoert in de frontend. De backend staat doorgaans op een centrale server, al dan niet in de cloud. Om de ervaring voor de eindgebruiker op peil te houden, is het belangrijk om voor een performante en betrouwbare backend te zorgen.

Wat het is

De backend is de 'motor' achter wat je als eindgebruiker op je scherm te zien krijgt. De frontend zal oproepen doen naar de backend om acties uit te voeren. De backend zorgt er dus voor dat je effectief zaken gedaan krijgt. Dat doet deze door bijvoorbeeld een database aan te spreken en de gegevens die daaruit komen te verwerken en het resultaat naar de eindgebruiker door te sturen.

De toepassingen

Zodra een website meer moet doen dan een statische weergave van onveranderlijke informatie, zal er een backend nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een webapplicatie waarin je klantenbeheer kan doen. De backend zal bij het openen van de webapplicatie de lijst klanten ophalen die aan jou getoond moet worden, oproepen verwerken om een klant toe te voegen, aan te passen of te verwijderen en zo veel meer.

Waarom het voor jou interessant kan zijn

Een webapplicatie met robuuste backend kan jou en je onderneming in staat stellen om complexe taken te vergemakkelijken of compleet te automatiseren. De backend kan hiervoor een eigen database gebruiken, of ook integreren met systemen die je reeds gebruikt.
Delacom Development

Van meer productiviteit naar meer effectieve tijd. Voor jou.

Rooigemlaan 532 (Buro.532, Kantoor 2.4)9000 GentBE 0697.773.260helloworld@delacom.be
Laurent De Laere+32 494 87 60 46
Matthieu De Laere+32 496 04 34 51