Clouddiensten

Clouddiensten

In het kort

Clouddiensten zijn een waaier diensten die door een bedrijf aangeboden worden via hun serverparken. Dit neemt een grote overhead bij je weg en zorg voor een veel grotere flexibiliteit qua IT-infrastructuur. Zo blijven de kosten in lijn met de omvang van je organisatie en is plotse, sterke groei ook geen enkel probleem.

Wat het is

Clouddiensten zijn een waaier aan diensten die door een groot technologiebedrijf zoals Microsoft, Google of Amazon aangeboden worden via hun serverparken. Dit varieert van een PC die je ook zelf kan in- en uitschakelen tot complexere diensten zoals een CDN (Content Distribution Network) of een volledig beheerde database.

De toepassingen

Er zijn talloze toepassingen voor clouddiensten. Wij gebruiken deze voornamelijk voor het opzetten van alle facetten van webapplicaties. Het is dankzij clouddiensten ook veel makkelijker om je toepassing (globaal) te schalen omdat de aanbieder van de clouddiensten serverparken heeft over de hele wereld en zo ook jouw webapplicatie makkelijk overal ter beschikking kan stellen.

Waarom het voor jou interessant kan zijn

Als je zelf alle infrastructuur moet beheren, kruipt daar helaas heel wat tijd in. Bovendien verlies je vaak de mogelijkheid om bij plotse groei makkelijk op te schalen zonder grote kosten. Ook een meer internationale uitbereiding is logistiek een hele uitdaging als je alle infrastructuur in eigen beheer wilt houden. Clouddiensten kunnen hier de uitkomst bieden.
Delacom Development

Van meer productiviteit naar meer effectieve tijd. Voor jou.

Rooigemlaan 532 (Buro.532, Kantoor 2.4)9000 GentBE 0697.773.260helloworld@delacom.be
Laurent De Laere+32 494 87 60 46
Matthieu De Laere+32 496 04 34 51