Databases

Databases

In het kort

Een database is de plek waar alle gegevens van een (web)applicatie opgeslagen worden. De webapplicatie zal dan de nodige data ophalen vanuit de database om de taken uit te voeren die de eindgebruiker wilt uitvoeren. De database heeft een grote impact op de performantie van je webapplicatie en wordt dus best doordacht opgezet.

Wat het is

In een database worden de gegevens van een (web)applicatie opgeslagen. Dit is dus voor veel webapplicaties een van de belangrijkste onderdelen. Hoe je een database opbouwt heeft een belangrijke impact op de performantie van de applicatie. Een grondige analyse is dus altijd op z'n plaats alvorens deze op te zetten.

De toepassingen

Elke webapplicatie heeft een database in een of andere vorm nodig, bijvoorbeeld om de klanten uit het klantenbeheerssysteem te gaan bijhouden. Deze staan dan op een centrale plek, en kunnen opgehaald worden door de webapplicatie van overal ter wereld. Uiteraard moet deze database dan ook grondig beveiligd worden volgens de noden van je organisatie.

Waarom het voor jou interessant kan zijn

Dankzij een database hoef je niet langer je gegevens bij te houden in Excel-sheets of andere documenten die je deelt binnen je onderneming. De database kan dit op zich nemen en de webapplicatie kan de weergave ervan op zijn rekening nemen. Wij zorgen er dan voor dat je gegevens goed beveiligd zijn en snel opgehaald kunnen worden.
Delacom Development

Van meer productiviteit naar meer effectieve tijd. Voor jou.

Rooigemlaan 532 (Buro.532, Kantoor 2.4)9000 GentBE 0697.773.260helloworld@delacom.be
Laurent De Laere+32 494 87 60 46
Matthieu De Laere+32 496 04 34 51